Svamp- och hasselnötslasagne

2 dl hasselnötskärnor (kan ersättas mot mandel eller solrosfrön står det i receptet)
500 g keso
En kruka färsk persilja
1 stor aubergine eller 2 små
1 liter champinjoner
3 msk smör
2 vitlöksklyftor
Salt och peppar
2 dl riven ost

Bechamelsås:
2 msk smör
4 msk vetemjöl
7 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning

Ca 10 lasagneplattor (torkade)

Sätt ugnen på graderna som anges på paketet till lasagneplattorna.
Rosta hasselnötskärnorna i en torr stekpanna. Häll dem i en bunke tillsammans med keso och persilja och Mixa till en slät kräm med en stavmixer.
Hacka aubergine och champinjoner. Stek mjuka i smör och vitlök, tills mycket av vätskan avdunstat. Salta och peppra.
Smält smöret till bechamelsåsen i en kastrull och rör sedan ner mjölet. Vispa i mjölken lite i taget och låt koka upp. Tillsätt buljong och låt koka under vispning i 3 minuter tills såsen tjocknar.
Varva bechamelsås, lasagneplattor, hasselnötskräm och svamp- och aubergineröra. Börja med bechamelsåsen i botten och avsluta med hasselnötskrämen och bechamelsåsen.
Strö över den rivna osten och pynta med några extra hackade hasselnötter.
Gratinera i ugnen enligt anvisningar på lasagneplattspaketet.

Kommentarer

Populära inlägg