Krikon

Idag tog vi en cykeltur. Vi tänkte åka ner till stranden och kolla statusen på nyponen som börjar mogna. Men vi kom inte långt.
Efter 200 m stannade vi vid ett plommonträd. Där har vi plockat förr (tidigare inlägg), men idag hade fler mognat. Vi plockade mest fallfrukt då det är väldigt blåsigt här och många mogna plommon hade blåst ner. Vi fyllde vår 4,5 liters hink med små söta körsbärsplommon, eller Kirkon som det även heter.
R cyklade hem och lämnade alla plommonen hemma och sedan cyklade vi vidare till stranden.
Nyponen får vi vänta lite på, men det var otrolig skön cykeltur till stranden.
Väl hemma gjorde jag plommonmarmelad, plommonkräm, frös in några och la endel i rom. Plommonen ska ligga i rom i 2-3 månader och gotta till sig. Sedan ska detta tydligen vara jättegott att ha till glass. Jag har aldrig testat det förr och det ska bli så spännande att smaka på resultatet.
Recept och bilder får jag ta någon annan dag.
Kräm och godnatt!

Kommentarer

Populära inlägg