Skorpor

Förra veckan gjorde jag jättegoda Skorpor från Martin Johanssons bok "Enklare bröd". Små, söta skorpor med smak av kardemumma. Jag kommer garanterat göra dessa fler gånger.

1 tsk hel kardemumma
100 g smör
75 g socker
100 g mjölk
300 g vetemjöl special
7 g bakpulver
1st ägg

Mortla kardemumman, skiva smör med en osthyvel och blanda sedan alla ing.
Sätt ugn på 200 grader. Rulla ut små, små bullar av degen. Strö lite mjöl på degen så blir de lättare att hantera.
Sätt plåten högt upp i ugnen och baka skorporna 5-10 minuter. De ska inte få någon färg.
När du har tagit ut skorporna delar du dem med en gaffel. Väntar man för länge blir de stela och svåra att dela.
När alla bullar är bakade och delade lägger man dem på en plåt igen och rostar dem ca 20 min på 150 grader. Högt upp i ugnen ska de stå. Men håll koll på dem så dem inte får för mycket färg.

Jag gillar när recept finns i vikt, det går mycket snabbare och man sparar disk när bakbunken får stå på en våg när man häller upp ingredienser.

Det blev även lite "sniglar" då Otto var med och bakade.

Kommentarer

Populära inlägg