Nyttigt bröd


"Annas nyttiga bröd" är ett recept som vi bakade mycket för några år sedan, men sedan glömde bort ett tag. Nu är receptboken dammad och framtagen igen.  Det är ett recept från Anna Skippers program "Du är vad du äter" och är både gott och nyttigt. Såhär står det om receptet "Ett bröd bakat på dinkelmjöl och fullkornsprodukter ger lång mättnadskänsla och ger tarmen någonting att jobba med. Oerhört lättbakat. Bara att röra ihop - detta kommer bli en favorit för familjen. Till och med barnen älskar detta nyttiga bröd!"

5 dl dinkelmjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2,5 dl fyrkornskross
1 dl vetegroddar
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
5 msk blandade brödkryddor
1 liter ekologisk filmjölk
0,5 dl sirap

Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda alla torra ingredienser. Rör ned filen och sirapen.
Smöra och bröa två 1,5 liters långa formar.
Grädda ca 100 minuter.


Kommentarer

Populära inlägg