Pizzabullar

Ett perfekt mellanmål att ta med sig är pizzabullar. Vi har nästan alltid några i frysen. Det är bara att ta upp från frysen när man ska iväg och så tinar de på vägen. Nu har vi en son som älskar dessa, men de går lika bra att bjuda vuxna på picknicken.

Till ca 30 st behöver du..

5 dl mjölk
50 g jäst
3 msk flytande margarin
1 tsk salt
1 ägg, uppvispat
12-13 dl vetemjöl
2 paket bacon
1 dl krossade tomater
2 dl riven ost
1 ägg, uppvispat
1 msk oregano

Värm mjölken till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i mjölken. Tillsätt det flytande margarinet, saltet, uppvispade ägget och vetemjölet. Arbeta samman till en smidig deg. Låt jäsa i 30 minuter.
Lägg baconskivorna i en varm panna, stek. Låt rinna av på papper och hacka. (Jag har använt bacon en gång, annars tar jag det jag har i kylen. Går bra att utesluta också).
Dela degen i två delar. Kavla ut varje del, och bred på tomatkrosset (För att få en mildare och intensivare smak kan man låta tomatkrosset koka en stund med skivade vitlökar, balsamvinäger, honung, hackad spenat...Det är bara fantasin som sätter gränder). Fördela bacon, osten och oregano. Rulla ihop degen och skär varje rulle i 15 bitar.
Lägg bullarna i pappersformar. Lår jäsa i 15 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö eventuellt över lite oregano eller ost.
Grädda i ugn på 225 grader i ca 10 minuter.

Kommentarer

Populära inlägg