Messmörspannacotta


Ett recept jag hittade i Coops tidning, Mersmak. Roligt att testa, men det blev ingen favorit hos mig. Messmöret skulle gärna ta större plats, nu var det gräddfilen som tog överhand med sin syra tyckte jag.

4 port
2dl vispgrädde
1/2 dl farinsocker
2 gelatinblad
2 dl gräddfil
4 msk messmör

250 g hallon
socker

Värm grädden och farinsocker i en kastrull tills sockret smällt.
Blötlägg gelatinbaden i 5 min i rikligt med kallt vatten.
Ta upp gelatinbladen och lägg ner dem i den varma grädden. Rör tills gelatinet lösts upp.
Lägg gräddfil och messmör i en bunke. Häll i grädden och rör till en jämn smet.
Häll smeten i 4 portionsformar. Ställ in i kyl att stelna ca 3 tim.
Koka ihop hallonen med lite socker och låt svalna. Toppa på pannacottan.

Kommentarer

Populära inlägg