Hand och fot




Jag har tidigare visat gipsavgjutningar från min sons fot. Dom misslyckades vi med då tårna gick av. Men nu har vi fått till några fina små fötter och händer.
Vad tycker ni, ser det hemskt ut? Eller är det ett fint minne som man kan kolla på i framtiden?
Vi tycker om dom och det ska bli härligt att visa Otto när han blir äldre, "såhär små var dina fötter och händer".

Kommentarer

  1. Åh. Så fina de blev. Lite fel gör det bara ännu vackrare. Du måste förklara i detalj om själva gjutningsprocessen. Så som jag tänker mig det så stoppar ni in hand/fot i gjutformen och sen.. drar ut de? Men det drar man väl sönder formen. Eller klipper ni upp formen?

    SvaraRadera
  2. Det är riktigt. Vi fyller en keso burk med algenat och stoppar ner handen eller foten och låter den stelna i någon minut. Sedan är det bara att "dra" ut handen/foten. Men lugn, man behöver inte dra i den för det släpper väldigt enkelt. Materialet är elastiskt så det går att tänja utan att det går sönder. Och den går tillbaka till exakt sin form efter.
    När handen/foten är ur så fyller vi den med gips. Men nästa gång vill jag testa att gjuta med betong. När gipset har brunnit så får man ta sönder formen. Alternativ är att skära den i två delar. Då kan man använde den igen, men det blir då en gjutkant. Vilket också har sin charm kan jag tycka. Hoppas att du har fått svar på dina frågetecken. Annars skriv igen! :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg