Grahamsbullar



3krm färsk jäst
3dl kallt vatten
3dl vetemjöl special
2dl grahamsmjöl
1dl solroskärnor
2msk linfrö
1dl russin
1tsk salt

På kvällen så blandar jag degen. Då rör jag ut jästen i vattnet och tillsätter resten av ingredienserna. Rör tills allt blandas ordentligt. Täcker bunken och låter degen stå i rumstemperatur i 8 timmar.

På morgonen bakar jag av brödet. Då sätter jag ugnen på 275 grader. Klickar ut degen till 9 bullar på ett bakplåtspapper. Strö på lite grahamsmjöl, täcker bullarna med en handduk och låter jäsa 30 minuter.
Plåten sätter jag in i mitten av ugnen och sänker temperaturen till 250 grader. Låter bullarna vara inne i ugnen i 20-25 minuter tills dom har fått fin färg. Låter dem svalna på galler.

Kommentarer

Populära inlägg