Nutellamousse



I somras gick det ett program på tv4 där "mat Tina" gjorde en god dessert med Johan Glans. En nutellamousse som visade sig vara sådär barnsligt gott.
Jag gjorde denna efterätt i helgen och den blev mycket uppskattad. Eventuellt att den blev lite för mäktig och att man i så fall kan dela den på 5 eller 6 portioner (receptet är egentligen för 4 portioner) och ställa in det man inte ska bjuda på i frysen. Då blir det nästan som glass. Jag tycker även det är gott att varva moussen med små klickar av nutella, så att man får lite mer smak av hasselnötter på vissa ställen. Att toppa med tinade blåbär och hallon bröt av den söta moussen perfekt tycker jag.

1 dl nutella
3 dl grädde

Värm 0,5 dl grädde i en kastrull och blanda sedan ut nutellan med den varma grädden till en slät smet. Men grädden ska inte vara för varm då den kan "knyta ihop sig". Jag tror det menas att den blir grynig.
Lättvispa resterande grädde och vänd ner nutellasmeten. Ställ moussen i kylen i ca 1 timme innan servering. Det går även att ha den längre om man vill förbereda en tid innan.

Kommentarer

Populära inlägg