Havtornsmuffins




Detta muffins grundreceptet har jag skrivit innan på bloggen och kommer troligtvis göra det igen, för det är det bästa jag har smakat. Förra hösten visade jag samma recept med havtorn i men hade då lite för lite havtorn i. Nu stoppade jag ner 7st i varje form och det var bättre. Men man skulle kunna ha i ytterligare några till. Dom ger en härlig syrlig explosion i munnen och bryter perfekt av den söta muffinsen.

50g smör
1dl socker
1ägg
1dl mjölk
3tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
2,5dl vetemjöl

Smält smöret i en kastrull och låt det svalna lite. Blanda smöret och sockret så det blir pösigt och luftigt. Vispa ner ägget. Blanda mjölet, vaniljsockret och bakpulvret i en påse. Rör sedan ner det i smeten. Tillsätt till sist mjölken. Fyll formarna och strö över önskad mängd havtorn. Låt dom stå i en 175grader varm ugn i 15minuter.

Kommentarer

Populära inlägg