Chokladpannacotta

 
Här gjorde jag en pannacotta i olika lager med olika sorters choklad. Ljus, mörk och vit. Jag tycker det är väldigt gott med pannacotta och det bästa är att det är väldigt, väldigt enkelt att göra. Jag tycker bären är viktiga för att bryta av det söta med någonting. Här kommer grundreceptet på chokladpannacotta, sen kan man ju variera och experimentera hur man vill.
 
2 dl vispgrädde
2 msk socker
100 g mjölkchoklad
0,75 st gelatinblad
 

Blötlägg gelantinbladet i en skål med vatten i cirka 5 minuter. Koka undertiden upp grädde och socker. Ta bort kastrullen från värmen och låt stå 10 minuter under lock.
Ta upp gelantinbladet och krama ur vattnet. Lägg ner det i den varma grädden och rör om så att det smälter.
Hacka chokladen och lägg i bunke. Häll över den varma gräddblandningen och rör om väl.
Häll upp i 4 koppar eller glas och ställ dem kallt i kylen cirka 3 timmar tills de stelnat helt. Servera gärna med frukt eller bär.

Kommentarer

Populära inlägg