Egen pasta




Vi har ingen pastamaskin men hade hört att det ska gå bra att göra pasta ändå. Första försöket och resultatet blev lite sladdrigt, men väldigt gott. Felet var nog att vi kavlade ut degen för tunnt helt enkelt. På tredje bilden hade jag testat att torka ett pastaknytte, men måste säga att jag inte tyckte det blev så bra. Konsistensen blev lite märklig, nästan lite grynig, när man sedan kokade den.
Men jag måste säga att jag blev förvånad hur enkelt det var att göra egen pasta. Ska försöka igen någon dag och sedan kanske låna mammas pastamaskin och se om det blir stor skillnad.
Här är receptet iallafall..

4 dl vetemjöl
3 ägg
1 msk olja
1/3 tsk salt

Blanda mjöl, ägg, olja och salt till en fast deg. Kavla ut den och skär till valfri form.
Här åt vi pastan med knaperstekt bacon, svartpeppar, äggulor, basilika och såklart parmesanost.

Kommentarer

Populära inlägg