Fiskgratäng
Vad gott det är med egengjord fiskgratäng. Kan verkligen rekommenderas.
Potatismoset gjorde jag av 1kg potatis, 2 äggulor, smör, salt, peppar och muskot.
Jag spritsade ut potatismoset på kanterna och la ett upptinat "fiskblock" i mitten. Där kan man välja vilken fisk man själv tycker är godast.
Såsen som jag hällde över fisken gjorde jag så här: Smälter 2msk smör och vispar ner 2msk mjöl. Häll i 1dl grädde och fiskbuljong (det är gott att göra buljong av räkskal). Tillsätt salt, peppar och citron. Koka i 15-20 minuter.
Såsen är klar, hälls över fisken och riv ost uppe på. Sätt ugnen på 275grader och ta ut formen när moset och osten fått färg.
Potatismoset gjorde jag av 1kg potatis, 2 äggulor, smör, salt, peppar och muskot.
Jag spritsade ut potatismoset på kanterna och la ett upptinat "fiskblock" i mitten. Där kan man välja vilken fisk man själv tycker är godast.
Såsen som jag hällde över fisken gjorde jag så här: Smälter 2msk smör och vispar ner 2msk mjöl. Häll i 1dl grädde och fiskbuljong (det är gott att göra buljong av räkskal). Tillsätt salt, peppar och citron. Koka i 15-20 minuter.
Såsen är klar, hälls över fisken och riv ost uppe på. Sätt ugnen på 275grader och ta ut formen när moset och osten fått färg.
Kommentarer
Skicka en kommentar