Fläderblomschampange



Igår öppnade vi våran hemmagjorda fläderblomschampange. Vi gjorde det för tre veckor sedan och nu har det mognat färdigt. Väldigt friskt, sött och gott! Så lyxigt och roligt att göra egen bubblig dryck.

Såhär gjorde vi:

28 fläderblomsklasar (inte tvättas, plocka bort eventuella kryp)
2dl äppelcidervinäger
4 citroner -skal och saft (tvätta dom innan)
2kg socker
16liter vatten

Värm upp 2liter vatten med 2kg socker så att det löser sig. Blanda alla ingredienser i en stor bunke. Detta ska stå i tre dygn övertäckt med en duk. När tre dygn har gått ska man höra hur det börjar bubbla i bunken.
Då är det dags att sila bort alla växter och skal. Vi gjorde det med en vanlig sil, men jag tror det är bäst att göra det med en duksil (eller vad det kan heta). Nu är det dags att hälla upp på flaskor (inte ända upp) och vänta i tre veckor.
Korka upp!

Kommentarer

Populära inlägg